×

Besked

Failed loading XML...

2014 dyrevaernMåske har du fulgt med i serien om Dyreværnets arbejde på TV3?

Måske er du blevet facineret af personalets store arbejde med at hente dyr i nød ud af kløerne på væmmelige ejere. -Og fulgt med i deres bestræbelser på at finde de rigtige nye familier til dyrene?

Det er et kæmpe arbejde Dyreværnet gør. Jeg har også set nogle afsnit og Milo, vores genbrugshund, kommer fra Dyreværnet. Dog har jeg en enkelt lille anke i forhold til deres arbejde og politik - for de har, hvad de kalder en "No Kill" politik.

Jeg har ofte undret mig over, at nogen af de misrøgtede, mishandlede og forladte dyr som bliver hentet, og som er i så forfærdelig fortatning, at aflivning er den mest humane løsning for det enkelte dyr, bliver holdt i live.

Ja, dyret får dyrlægebehandling, medicin og omsorg for at komme sig. Og mange kommer sig, og kan adopteres af en ny familie.

Jeg vil dog godt stille spørgsmålstegn ved, om det er den rette omsorg. Der må alt andet lige være nogle omkostninger for dyret - smerter, depression og angst og måske varige fysiske men ... Måske er den bedste omsorg for et dyr der er skadet både fysisk men også på psyken, simpelthen at udfri det for dets lidelser her og nu. Hvorfor ikke "nøjes" med at holde de dyr i live, som har en reel chance for et godt og uproblematisk liv i en ny familie?

Der er så mange uønskede dyr, hunde, katte og smådyr, som lever en trist tilværelse uden en ejer der interesserer sig for dem. Hvorfor skal vi holde liv i dem, der har det allerværst - når der er så mange uønskede dyr? Er det omsorg for dyret? Jeg tror, det er omsorg for os selv, mennesker der gerne vil vise dem selv og verden, at de er kærlige og måske endda bedre mennesker, end de ejere der har misrøgtet deres dyr. 

Omsorg kan udvises på mange måder. Men nogen gange kan omsorg være misforstået og ikke til gavn for dyret. Der er ikke tvivl om, at Dyreværnet gør deres bedste. Jeg ville dog ønske, at de indimellem vil udvise den ultimative omsorg ved at beslutte, at ende et usselt liv på en kærlig og, ja, omsorgsfuld måde.

 

{jcomments on} 

 

Del artiklen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dansk Kennel Klub

Nyt fra andre sider