×

Besked

Failed loading XML...

IMG 7913Da vores franske tæve, 'Licia var ganske ung, stillede vi hende på en DKK udstilling. Vi kom tidligt og havde mulighed for dels, at se de andre hunde og dels for at snakke med vores mange hundevenner.
En mand og hans datter kom og kiggede på 'Licia. Manden, som hedder Peter, var meget betaget af hende og spurgte om hun var til salg. Det var hun nu ikke, men vi fik da en god snak om bretons.

Da 'Licia havde fået sit første kuld hvalpe, 11 i alt, blev de 9 solgt, vi skulle selv beholde en, så der var en skøn hanhund tilbage. Da de to "hjemmeløbende" hvalpe var ca. 8 måneder gamle, ringede Peter og fortalte at han havde set, at vi havde en hund til salg. Han spurgte om 'Licia var mor til hvalpen, og det kunne vi bekræfte. Peter og hans familie kom og så hunden. Der gik ikke mange øjeblikke for hele familien havde tabt deres hjerter til Balder og med hjem måtte han.

2008_homhom_poser 2008_homhom_poser 2008_homhom_poser
Peter er en glad jyde, som lovede os, at han nok skulle deltage i træning og gå på jagt med Balder. Som sagt, så gjort. I februar startede mark og søgstræning op på Stevns. Peter mødte op med Balder og deltog med stort engagement. Alt udstyret var i orden, halsbånd, snor, varm frakke og lorteposer. Vejret var perfekt, ikke for varmt, ikke for koldt og med en frisk vind.

Lorteposerne lå godt gemt i frakkelommen. Da dagens strabadser var ved at være slut, og Peter og alle os andre ventede på, at de sidste der var ude på marken blev færdige, kom rullen på mærkværdigvis op af frakkelommen. -Og på lige så mærkværdig vis rullede lorteposerne sig ud i én lang "pose-række", som var meget levende og drilsk i vinden. I løbet af et splitsekund var både Balder og Peter viklet ind i poserne - til stor moro for de øvrige deltagere. Peter bandede noget, men det lykkeds at få viklet både hunden og ham selv ud igen.

Rullen med lorteposerne var nu blevet til en filtret bunke plastik, som Peter forsøgte at rulle nogenlunde pænt op igen. Han opgav til sidst, og kørte hjem til familien med en dejlig træt hund, men uden lorteposer.

 

Del artiklen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dansk Kennel Klub

Nyt fra andre sider