×

Besked

Failed loading XML...

IMG 5081Prelle - at løbe efter/jagte flyvende fugle

At Prelle - verbum
BØJNING -r, -de, -t

Når man går på jagt og på markprøve med sin jagthund, vil man som ofte gerne have en lydig hund. Men det der med lydighed og jagtlige instinkter kan være en svær opgave. 

Her i huset har vi en ældre erfaren jagthund, som altid har været nem at arbejde med. Dog besidder han i rigeligt mål både instinkter og drifter, men det er jo dem, der gør ham til en så fantastisk jagthund.

Da han var ung, ville han hjertens gerne prelle overflyvende fugle, f.eks. fasan og agerhøns. Men han lærte ret hurtigt, at "det må man ikke".

I juli var han med på apporteringsprøve i Køge/Herfølge jagtforening, som har en stor skøn mark at apportere på. Der er også en skydebane, som er lukket inde bag en høj jordvold. Da prøven gik i gang, var der mange jægere der var på besøg på skydebanen. Når man er jagthund, er knaldene fra skudene tegn på, at der sker noget spændende, og at der er noget der skal samles op.

Vores erfarne jagthund blev meget animeret af alle skudene, og han klarede sine apporteringsopgaver hurtigt og sikkert, mens haglene føg om ørene på os. Mens vi stod og ventede på, at vi skulle videre til vandbanen, fløj et stort passagerfly ret lavt hen over os. Hunden fik øje på flyet, rejste ørene og satte af i et forsøg på at prelle. Men jeg var i den anden ende af snoren, så han kom ikke ret langt. I stedet satte han sig og kiggede ivrigt efter flyet. Jeg var noget overrasket over, at han var parat til at jagte et larmende fly, måske hele vejen til Kastrup, at han kunne tage så meget fejl af fly kontra fugl. Nu er han jo bare en hund, men en dygtig jagthund med alle sine instinkter intakte. Måske var det i virkeligheden fordi han var så tændt af alle skudene på skydebanen, at han var klar til at gå på jagt?

De øvrige deltagere på prøven morede sig ihvertfald over min jagtivrige hunds forsøg på at prelle ... et fly.

Del artiklen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dansk Kennel Klub

Nyt fra andre sider