×

Besked

Failed loading XML...

Hundene Milo og Effie i skovenMilo flyttede ind hos os, vores to små børn og breton Effie.

Milo var alt det han ikke skulle være - ung, ej en lille hund og så krævede han en vis portion træning og aktivitet. Omvendt var han yderst charmerende, smuk og en stor personlighed.

Det viste sig også meget hurtigt, at Milo var en meget usikker hund. For at han skulle kunne fungere på en god måde, måtte der ske noget. Han blev derfor tilmeldt lydighedstræning i DKK, med mig i den anden ende af snoren.

 

Første gang vi skulle til træning, ville Milo ikke ud af bilen. Han nægtede at komme frivilligt ud, uanset hvad jeg prøvede at lokke ham med. Velmenende hundefører, der også skulle til træning, forsøgte sig også, men måtte opgive. Så der stod jeg på P-pladsen med en hund i bilen ... Jeg endte med at række ind i bilen og løfte Milo ud. Der stod han, med halen mellem benene og stive ben. Bagsmækken på bilen blev lukket og så var der kun en vej frem. Det tog sin tid at få Milo overtalt til at gå med ind på træningspladsen og vi kom kun lidt for sent. 

Vi startede med at stå uden for kredsen og kigge på de andre. Lidt efter lidt slappede Milo af, og vi kunne være lidt med. Instruktøren, en ældre jagthundemand, havde stor indføling med Milo, og vidste hvad der skulle til. 

Det gik hurtigt fremad i løbet af træningsæsonen. Milo, som var min første hund, og jeg lærte rigtig meget. Lydigheden fik vi styr på, Milo var meget motiveret for at arbejde, og faktisk meget nem at arbejde med. Vi fik begge ros af instruktøren.

Lydighedstræningen betød, at Milo fik det bedre. Han blev mere sikker på sig selv, og faldt godt til i vores familie. Han og Effie blev makkere og var altid sammen, og Milo accepterede at vores mindste var lidt hårdhændet ved ham. 

miloMilo havde et aktivt liv hos os. Han løb agility, var med ude og cykle, på jagt sammen med Effie og så kendte han vores lokale hundeskov ind og ud. Som nævnt tidligere, var Milo en stor personlighed. Han var ret kvik, men til tider også temmelig bøvet. Hans ører gav ham kælenavnet Grisehunden. Han blev aflivet da han var 10 år fordin havde cancer i hele maven.

Del artiklen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dansk Kennel Klub

Nyt fra andre sider